Facilities

In all our apartments you will find

  • two single beds or one double bed
  • night stands
  • makeup table with a mirror
  • two door wardrobe
  • table with chairs
  • air-conditioning
  • telephone
  • TV

 CONTACT

+30 26650 23025
+30 6947 619 504

 

Our apartments are also available for seasonal hire
HometHE AREAIgoumenitsa

η περιοχή της Ηγουμενίτσας

Ηγουμενίτσα: Περισσότερα από ένα λιμάνι

Οι πιο πολύ επισκέπτες ξέρουν την Ηγουμενίτσα, μια μικρή ειδυλλιακή πόλη στην βορειοδυτική Ελλάδα, λόγο του λιμανιού της. Για όποιον θέλει να έρθει στην Ελλάδα από Ιταλία με το καράβι ή να επισκεφτεί την Κέρκυρα οδικώς, περνάει από την πόλη. Το λιμάνι αποτελεί κεντρική πύλη της Ελλάδας για την Ευρώπη και κερδίζει όλο και μεγαλύτερη οικονομική σημασία. Όμως λίγοι είναι οι ταξιδιώτες που μένουν στην πόλη και ακόμη λιγότεροι ξέρουν τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της. Αξίζει να γνωρίσει κανείς ένα κομμάτι της Ελλάδος που έχει μείνει άθικτο από τον μαζικό τουρισμό.

 

Η πόλη της Ηγουμενίτσας

Ηγουμενίτσα είναι η πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας, ένας από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, στην βορειοδυτική Ελλάδα. Έχει περίπου 11600 εγγεγραμμένους κατοίκους. Απελευθερώθηκε από την τουρκική κατοχή το 1913 κατά τη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων. Στις αρχές ένα μικρό ψαροχώρι με 500 κατοίκους, η πόλη συνεχίζει και μεγαλώνει από το 1936 που έγινε πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας.

Σήμερα η πόλη σφύζει από ζωή: το εμπόριο, ο τουρισμός και οι υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την οικονομική ζωή της. Εάν κάνετε το πρωί μια βόλτα στην πόλη, μπορείτε να ζήσετε την καθημερινότητα των ντόπιων, να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά και φρούτα στην λαϊκή ή να κάνετε μια βόλτα στα πολλά εμπορικά μαγαζιά στο κέντρο της πόλης. Ένας μεγάλος αριθμός από καφέ σας προσκαλούν απολαύσετε και να ξεκουραστείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας. Αλλά και το βράδυ προσφέρει κάτι για όλα τα γούστα: εστιατόρια, κέντρα αναψυχής και παραδοσιακές ταβέρνες σας περιμένουν. Η παραλιακή με τα πλατάνια της, σας προσκαλεί να κάνετε μια όμορφη ρομαντική βόλτα παρέα με τους ντόπιους. Παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις προσφέρουν παραπέρα δυνατότητες για δραστηριότητες για γονείς και παιδιά.

Αλλά και πολιτιστικά η πόλη έχει να σας προσφέρει. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιείται ένας μεγάλος αριθμός από εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Θεσπρωτικών από των Ιούλιο μέχρι τις αρχές του Αυγούστου. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τα υπολείμματα ενός κάστρου σε μικρό δασίλιο ανατολικά της πόλης.Φύση - Παραλίες

Δρέπανος

Περίπου 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης βρίσκεται η παραλία Δρέπανος, μια πανέμορφη παραλία με ρηχά νερά, ιδανική για μικρά παιδιά. Το καλοκαίρι είναι καλά προσβάσιμη με αστικό λεωφορείο από το κέντρο της πόλης. Θα βρείτε κατά το μήκος της παραλίας επίσης ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης. Άλλες παραλίες είναι το Μακρηγιάλλη, το Καλάμη και η Γαλήνη.


Με αφετηρία την πόλη μπορείτε να κάνετε μια σειρά από εκδρομές, ιδανικές για ημερήσιες εξορμήσεις.

Κατά μήκος της ακτής θα βρείτε πληθώρα πανέμορφων παραλιών, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο πολύμορφες. Γραφικές παραλίες με βότσαλα ή άμμο – εδώ θα βρείτε ότι ποθεί η ψυχή σας για να απολαύσετε αξέχαστες διακοπές. Ειδικά νότια της πόλης, στην Πλαταριά, τα Σύβοτα, την Πέρδικα μέχρι την Πάργα, σας περιμένουν παραλίες οι οποίες δεν είναι υπερχιλισμένες από τον μαζικό τουρισμό και αποτελούν μια από τις ομορφότερες και ακόμη άθικτες περιοχή της Ελλάδας. Παράλληλα με το μπάνιο σας, μπορείτε να πάρετε μέρος σε βαρκάδες, ράφτινγκ κ.α.


  


Αλλά η Θεσπρωτία δεν έχει μόνο να επιδείξει παραλίες. Πληθώρα από βουνά, λαγκάδια, καταπράσινες πεδιάδες, ποτάμια και λίμνες και γεφύρια προξενούν κατάπληξη στον επισκέπτη. Σπάνια πουλιά και μοναδική βλάστηση ζουν σε οικολογικά προστατευμένες περιοχές της περιοχής. Πλαισιωμένος από μια μοναδική φύση, ο επισκέπτης απαντά γραφικά χωριά με χαρακτηριστική για την περιοχή αρχιτεκτονική και φιλόξενους κατοίκους. 

Ο ποταμός Καλαμάς, ο Αχέροντας με το μαντείο του, το βουνό Μουργκάνα και τα χωριά του, το ιστορικό χωριό του Σουλίου είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα. Η ορειβασία σε αυτήν την μοναδική φύση θα σας δείξει μια άλλη Ελλάδα.

Εκκλησίες και μνημεία
Πέρα από τα υπολείμματα του κάστρου στην Ηγουμενίτσα, υπάρχουν σε όλο το νομό ένας μεγάλος αριθμός από εντυπωσιακές εκκλησίες και μοναστήρια: η μονή Γηρομερίου (13. αι.), η μονή Αγ. Παρασκευής Κουγκίου (1793), η μονή μεταμόρφωσης Σωτήρα Πλακωτής (13. αι.) είναι μερικές από αυτές.
Ιωάννινα - Κέρκυρα - Παξοί- Αντίπαξοι
Στην πόλη των Ιωαννίνων, 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ηγουμενίτσας, θα βρείτε πληθώρα αξιόλογων μνημείων από την πλούσια ιστορία της πόλης και ιδιαίτερα από την εποχή της οθωμανικής κατοχής. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει επίσης στην σπηλιά με τους σταλακτίτες στο Πέραμα, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλλη και το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Μια ακόμη εκδρομή αξίζει φυσικά και το νησί Φαιάκων, η Κέρκυρα. Η Χώρα και η φύση της θα σας εντυπωσιάσουν.

Πανέμορφα νησιά είναι και οι Παξοί και οι Αντίπαξοι, που με τα καταγάλανα νερά μαγεύουν κάθε επισκέπτη.

Εάν σας κάναμε περίεργους να γνωρίσετε περισσότερο την περιοχή μας, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και πολλές ωραίες φωτογραφίες στη διεύθυνση: http://www.thesprotia.gr